MyBlogLog

Today is Friday…And I am glad that dah habis baca buku Rahsia Blogger and as promised, nak share a bit secret of how to promote our Blog..

Sound very klise ….but as a new blogger I”ve found it quite impressed…

That secret is called MyblogLog….This is so called kaedah baru yang amat berkesan untuk menarik pelawat ke Blog kita. Ianya sebuah laman web yang menyediakan kemudaha statistik kepada blogger untuk mengesan aktiviti-aktiviti di blog mereka. Kalau those yang dah seasoned in blogging mesti dah round the visualize world menyinggah kat banyak blog and mengenali the blog owner. With MyBlogLog bukan aja dapat berkenalan dengan the blog’s owner but the visitor’s as well. So kira two in one lah…..

Then bila melawat blog-blog tersebut (especially those with widget “Recent reader”) make sure that we leave a comment….tak perlu panjang-panjang and tak perlu ikhlas pun….kata orang nak cukup syarat aja…boleh pakai ke tips ni ha….uhu..uhu…So bila banyak blog yang kita lawati, semakin banyaklah ikon imej kita akan dipaparkan di blog-blog orang lain dan sekaligus menigkatkan bilangan pelawat ke blog kita….

Other than that, kita dapat memantau blog yang mana paling mendapat perhatian (if only you have more than 1 blog ok..) and after that bolehlah pasang strategy untuk memperbaiki lagi gaya penulisan and info dalam blog kita….

So apalagi selamat mencuba ya…..ini dia add MyBlogLog…… (www.mybloglog.com)

See ya soon and enjoy my favorite song here…

video
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s